Banner-BamBam-en-Lotje
 
   

 

Wij hebben geen herplaatsers op dit moment, voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar info@hetblauwemandje.nl

Wij verwachten een korte introductie over u en eventueel uw gezinssamenstelling.

Vragen over "wat kost de kat" worden niet beantwoord!

 

 

Waarom we katten herplaatsen...


Toen wij begonnen met onze cattery was het voor ons onvoorstelbaar dat we een dier ook maar zou kunnen herplaatsen. Ze zijn toch een deel van ons gezin! Inmiddels zijn we zover dat we weten dat er meerdere redenen achter herplaatsing zitten en we er zelf ook al een paar keer mee te maken hebben gehad.

Een reden voor herplaatsing is bijvoorbeeld de plaats van het dier in de groep: De samenstelling van de groep poezen in een cattery verandert heel vaak, hetzij door het krijgen van kittens, hetzij door een sterilisatie/castratie. Daardoor kan een poes of kater zich minder prettig gaan voelen in de groep, wordt hij of zij vaak in een hoekje gedreven, wordt hij of zij juist veel te dominant en krijgt hij of zij stress.

We weten dat stress heel slecht is voor dieren, dus dan is een andere opvang met veel individuele aandacht veel beter, al is dat vaak een zware beslissing die gepaard gaat met verdriet om een afscheid.

Een andere reden is dat men als fokker bezig is met de gedachte het ras verder te brengen en te verfijnen en niet alleen te vermeerderen. Dan is het natuurlijke gevolg dat je als fokker uit nestjes degene houdt die net iets meer eigenschappen van het ras heeft dan de vorige generatie. Omdat het aantal plaatsen in een cattery niet alsmaar uitgebreid kan worden zit je dan al heel gauw op het maximum aantal dieren en zul je of moeten stoppen met je ideaal of moeten herplaatsen… Je wilt ook heel graag je dieren de aandacht geven die ze graag krijgen en verdienen.

Een oudere kat kan ook zijn charmes hebben… Natuurlijk is een kitten in huis heel erg leuk en vertederend, maar dat kitten is ook binnen een aantal maanden een volwassen kat. Een oudere kat is wat rustiger en speelt ook nog volop!

Mocht u echte interesse hebben in een herplaatspoes of -kater laat het ons dan weten! Misschien vindt u bij ons wel uw droomkat!!

 
   
 
Home
Poezen
Kater
Kittens
Verwacht
Herplaatsing
Nieuwtjes
Fotoboek
Honden
Links
Email